Pot un celíac menjar embotits?

Les persones amb malaltia celíaca no toleren la proteïna del gluten, present als cereals. Aquesta malaltia, de base autoimmune, afecta tant la mucosa de l’intestí com les vellositats intestinals, impedint que s’absorbeixin els nutrients. Un dels tants aliments on podem trobar aquesta proteïna són els embotits.

Embotits que sí que pot consumir un celíac

Les organitzacions de la salut afirmen que els únics embotits i derivats càrnics que es poden consumir i que no contenen gluten són el pernil serrà, el pernil dolç de qualitat extra i la cecina. Això s’aplica en molts casos a embotits tractats o elaborats de manera més “industrial”, és a dir, elaborats en grans superfícies o fàbriques; molts d’ells contenen gluten per ser aquest un espessidor ideal, entre altres additius. Com podem observar, el nombre d’embotits que es pot consumir és molt limitat. Però els embotits artesans, sense conservants, colorants ni additius estan, per suposat, lliures de gluten, així que no us preocupeu! Els nostres embotits artesans de primera qualitat són tots aptes per a celíacs i a més, no contenen lactosa!

👉 Feu un cop d’ull als nostres embotits! 👈